Nu är JAWS 2019 (version 1810.64) släppt

Publicerad 11/12, 2018

Bland nyheterna finns:
- Förbättrat stöd i Office 2016 och 365 vilket bl a innebär snabbare navigering i stora Word-dokument som innehåller tabeller, kommentarer, fotnoter etc. Dessutom smidigare hantering av stora meddelandemappar i Outlook och redigering av formler i Excel. Punktskriftsanvändare kommer att notera bättre visning av formatering så som indentering samt att problemet med att punktmarkören ibland visades på fel position ska vara fixat.
- Ljudsignal direkt vid felstavning i Word och Outlook. Även bättre indikering av stav- och grammatikfel i sina sammanhang vid navigering i dokumentet. Du kan t.ex. få det felstavade ordet uppläst med en annan röst än den vanliga.
- Automatiskt förtydligande (Adam, Berit, Cesar) av tecknet vid navigering med pil höger och vänster. Hur snabbt detta ska ske kan ställas in.
- Automatisk sänkning av annat ljud från t.ex. musik och YouTube när JAWS-talet pratar. Detta fungerar i Windows 10 1803 och senare.
- Stöd för Skype 8.
- Snabbare uppstart så att du kan börja använda datorn innan JAWS-licensen har hittats.
- Möjlighet att stänga av frågan i fall du verkligen vill avsluta JAWS (för avancerade användare).
- Tabb-tangenten är nu tyst. Om du vill att JAWS ska säga ”tabb” varje gång, eller om du vill tysta andra tangenter, så måste du göra ändringar i Inställningscenter under Tangentnamn.
- Möjlighet att hjälpa till att förbättra JAWS genom att skicka in anonyma användningsdata. Detta är dock helt frivilligt och kan slås på eller av när som helst i Inställningscenter.
Ladda ner från http://www.freedomscientific.se/

 

 

Se fler nyheter »